De komkommer schillen, halveren en zoveel mogelijk de zaadlijst verwijderen. Met een dunschiller reepjes van ongeveer 2,5 cm breedte en ongeveer 6 tot 7 cm in de lengte schillen. Met weinig zout bestrooien, in een vergiet leggen en laten uitlekken.
De gerookte zalmfilet met een staafmixer niet al te fijn pureren of met een scherp mes zo fijn mogelijk hakken.
De halve zoetzure appel fijn raspen en in een mengkom met de mierikswortel, mayonaise en zalmfilet mengen. Na het mengen op smaak brengen met peper en zout.
De uitgelekte reepjes komkommer met keukenpapier deppen en het mengsel gelijkmatig erover verdelen. Oprollen en met een prikkertje vastzetten.
Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand IPA. Dit verfrissende bier van 7 vol% met een toets van citrus en exotisch fruit en een aangename licht bittere afdronk, combineert goed met de frisse smaak van de komkommer, de gerookte smaak van de zalmfilet, de frisse zoetzure toets van de appel en de pittige smaak van de mierikswortel.
De komkommer schillen, halveren en zoveel mogelijk de zaadlijst verwijderen. Met een dunschiller reepjes van ongeveer 2,5 cm breedte en ongeveer 6 tot 7 cm in de lengte schillen. Met weinig zout bestrooien, in een vergiet leggen en laten uitlekken.
De gerookte zalmfilet met een staafmixer niet al te fijn pureren of met een scherp mes zo fijn mogelijk hakken.
De halve zoetzure appel fijn raspen en in een mengkom met de mierikswortel, mayonaise en zalmfilet mengen. Na het mengen op smaak brengen met peper en zout.
De uitgelekte reepjes komkommer met keukenpapier deppen en het mengsel gelijkmatig erover verdelen. Oprollen en met een prikkertje vastzetten.
Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand IPA. Dit verfrissende bier van 7 vol% met een toets van citrus en exotisch fruit en een aangename licht bittere afdronk, combineert goed met de frisse smaak van de komkommer, de gerookte smaak van de zalmfilet, de frisse zoetzure toets van de appel en de pittige smaak van de mierikswortel.