Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
In een mengkom de gekookte kikkererwten met een vork fijn maken. Het ei, de bloem, ras el hanout en de fijngeknipte bladpeterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.
Na het opstijven balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Af en toe omkeren.
Over voorverwarmde borden verdelen en met enkele druppeltjes harissa garneren. Harissa is een licht kruidige Noord-Afrikaanse pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.
Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weisbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, volmondig, fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.
In een mengkom de gekookte kikkererwten met een vork fijn maken. Het ei, de bloem, ras el hanout en de fijngeknipte bladpeterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.
Na het opstijven balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Af en toe omkeren.
Over voorverwarmde borden verdelen en met enkele druppeltjes harissa garneren. Harissa is een licht kruidige Noord-Afrikaanse pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.
Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weisbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, volmondig, fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.