Koekjes van kikkererwten met harissa

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 1 middelgroot ei
 2 eetlepels bloem
 2 theelepels ras el hanout
 harissa, uit tube
 zonnebloemolie, om te bakken
 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de gekookte kikkererwten met een vork fijn maken. Het ei, de bloem, ras el hanout en de fijngeknipte bladpeterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

2

Na het opstijven balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Af en toe omkeren.

3

Over voorverwarmde borden verdelen en met enkele druppeltjes harissa garneren. Harissa is een licht kruidige Noord-Afrikaanse pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weisbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, volmondig, fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 250 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 1 middelgroot ei
 2 eetlepels bloem
 2 theelepels ras el hanout
 harissa, uit tube
 zonnebloemolie, om te bakken
 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de gekookte kikkererwten met een vork fijn maken. Het ei, de bloem, ras el hanout en de fijngeknipte bladpeterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

2

Na het opstijven balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Af en toe omkeren.

3

Over voorverwarmde borden verdelen en met enkele druppeltjes harissa garneren. Harissa is een licht kruidige Noord-Afrikaanse pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weisbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, volmondig, fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Koekjes van kikkererwten met harissa