Koekjes van gele spliterwten met flespompoen en salsa

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g gele spliterwten
 250 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes
 3 theelepel ras el hanout
 1 groot ei
 1 halve, kleine komkommer, geschild, zonder zaadlijst
 2 kleine trostomaten, zonder zaadlijst
 4 eetlepel licht pikante Chili saus
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap zonnebloemolie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De komkommer en tomaten in gelijkmatige blokjes snijden. In een mengkom doen en de licht pikante Chilisaus en het citroen- of limoensap erdoor roeren. Gedurende 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen.

2

De gele spliterwten afspoelen en in ruim water aan de kook brengen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende ruim 1 uur of iets langer met de deksel op de pan beetgaar laten worden. Afgieten en in een mengkom opvangen.

3

De flespompoen raspen en samen met het ei en de ras el hanout in de mengkom doen. Goed roeren en gedurende 2 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

4

Koekjes vormen van het mengsel van de gele spliterwten en naar keuze iets plat slaan. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en met de salsa serveren.

5

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt. Probeer ook eens een alcoholvrije pils of een alcoholvrije India Pale Ale (IPA)

Ingrediënten

 200 g gele spliterwten
 250 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes
 3 theelepel ras el hanout
 1 groot ei
 1 halve, kleine komkommer, geschild, zonder zaadlijst
 2 kleine trostomaten, zonder zaadlijst
 4 eetlepel licht pikante Chili saus
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap zonnebloemolie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De komkommer en tomaten in gelijkmatige blokjes snijden. In een mengkom doen en de licht pikante Chilisaus en het citroen- of limoensap erdoor roeren. Gedurende 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen.

2

De gele spliterwten afspoelen en in ruim water aan de kook brengen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende ruim 1 uur of iets langer met de deksel op de pan beetgaar laten worden. Afgieten en in een mengkom opvangen.

3

De flespompoen raspen en samen met het ei en de ras el hanout in de mengkom doen. Goed roeren en gedurende 2 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

4

Koekjes vormen van het mengsel van de gele spliterwten en naar keuze iets plat slaan. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en met de salsa serveren.

5

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt. Probeer ook eens een alcoholvrije pils of een alcoholvrije India Pale Ale (IPA)

Koekjes van gele spliterwten met flespompoen en salsa