Afdrukopties:

Knolselderij met gele linzenpuree en preiringetjes

Opbrengsten1 portie

 1 halve middelgrote knolselderij, geschild
 100 g gele linzen
 2 theelepels ras el hanout
 5 eetlepels preiringetjes
 2 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het water aan de kook brengen, gele linzen toevoegen en in ruim 90 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Af en toe roeren. Afgieten en de ras el hanout erdoor roeren. Pureren en laten afkoelen. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar bij grote supermarkten en mediterrane voedingswinkels.

2

De knolselderij in plakken van 1,5 cm dikte snijden. Met een speciaal vormpje rondjes uit de knolselderij steken. Met zonnebloemolie bestrijken en op de grillpan om en om beetgaar grillen. Af en toe omkeren. Met weinig zout bestrooien.

3

De preiringetjes in een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.

4

De gele linzenpuree over de rondjes knolselderij verdelen en met de preiringetjes garneren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.