Knoflooksalami met salsa en witbier

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g knoflooksalami, dunne plakjes
 100 g geraspte knolselderij, zonder schil
 1 sjalot, geschild, geraspt
 1 trostomaat, piepkleine blokjes
 2 afgestreken eetlepels fijngehakte bieslook
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de groenten met het citroen- of limoensap en de olijfolie mengen. Gedurende ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren. De plakjes knoflooksalami op een speelse manier vouwen. Vervolgens vullen met het groentemengsel. Met de pikante chilivlokken en fijngehakte bieslook garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse toets van de salsa en de licht pikante smaak van de chilivlokken, in combinatie met de knoflooktoets van de plakjes salami.

Ingrediënten

 300 g knoflooksalami, dunne plakjes
 100 g geraspte knolselderij, zonder schil
 1 sjalot, geschild, geraspt
 1 trostomaat, piepkleine blokjes
 2 afgestreken eetlepels fijngehakte bieslook
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 peper uit de molen en zout naar smaak
Knoflooksalami met salsa en witbier