Kipspiesjes met kikkererwtenpuree, ras el hanout en Brand IPA

Opbrengsten1 portie
 500 g kipdijenfilet, bio- of scharrelkwaliteit
 250 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 2 dl groente- of gevogeltebouillon
 2 tot 3 eetlepels fijngeknipte verse koriander
 2 eetlepels vers citroensap
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 fijngesneden klein Spaans pepertje, zonder zaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kipdijenfilet in gelijkmatige stukken of blokjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur marineren in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap. Af en toe omkeren.

2

De bouillon in een pannetje verwarmen en de gekookte kikkererwten toevoegen. Gedurende 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Ras el hnout is verkrijgbaar bij grote supermarkten en Noord-Afrikaanse voedingswinkels en slagerijen. Iets laten afkoelen en vervolgens met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikante smaak het fijngesneden Spaans pepertje erdoor roeren (optie).

3

De stukken of blokjes kipdijenfilet aan spiesjes rijgen en met keukenpapier iets deppen. Op een grillpan, of op de barbecue lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

De spiesjes met de kikkererwtenpuree over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte verse koriander garneren.

5

Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij serveren. De fruitige smaak van dit bier combineert goed met de lichte kruidigheid van de kikkererwtenpuree, de licht geroosterde smaak van de kipdijenfilet en de frisse smaak van de verse koriander.

Ingrediënten

 500 g kipdijenfilet, bio- of scharrelkwaliteit
 250 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 2 dl groente- of gevogeltebouillon
 2 tot 3 eetlepels fijngeknipte verse koriander
 2 eetlepels vers citroensap
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 fijngesneden klein Spaans pepertje, zonder zaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kipdijenfilet in gelijkmatige stukken of blokjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur marineren in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap. Af en toe omkeren.

2

De bouillon in een pannetje verwarmen en de gekookte kikkererwten toevoegen. Gedurende 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Ras el hnout is verkrijgbaar bij grote supermarkten en Noord-Afrikaanse voedingswinkels en slagerijen. Iets laten afkoelen en vervolgens met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikante smaak het fijngesneden Spaans pepertje erdoor roeren (optie).

3

De stukken of blokjes kipdijenfilet aan spiesjes rijgen en met keukenpapier iets deppen. Op een grillpan, of op de barbecue lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

De spiesjes met de kikkererwtenpuree over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte verse koriander garneren.

5

Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij serveren. De fruitige smaak van dit bier combineert goed met de lichte kruidigheid van de kikkererwtenpuree, de licht geroosterde smaak van de kipdijenfilet en de frisse smaak van de verse koriander.

Notes

Kipspiesjes met kikkererwtenpuree, ras el hanout en Brand IPA