Kippenlevertjes, sjalot, tijm

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g kippenlevertjes, bio-kwaliteit
 2 sjalotten, geschild, kleine stukjes
 2 afgestreken theelepels verse tijmdraadjes, zo fijn mogelijk gehakt
 6 eetlepels dunne preiringetjes, kort gestoomd
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 stokbrood of ciabatta, plakjes
 witte peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De kippenlevertjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In en wok of koekenpan 3 eetlepels olie en de kippenlevertjes aanbraden. De kleine stukjes toevoegen en al roerend zeer kort bakken. Bouillon toevoegen en in de laagste hittebron 10 tot 15 minuten garen. Tegen het einde van het garen de fijngehakte draadjes tijm erdoor roeren. Op smaak brengen met ruim peper en zout. Met een vork zo fijn mogelijk maken. Op smaak brengen met ruim peper en weinig zout. Over de plakjes stokbrood of ciabatta verdelen. Met de preiringetjes garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur in combinatie met de kruidige toets van de tijm en de smaak van de gemalen peper. Naar smaak past een volmondig donker bier, bijvoorbeeld een Dubbel tussen 5 en 7 vol% ook goed bij dit gerecht. De vaak aanwezige karameltoetsen komen goed tot hun recht.

Ingrediënten

 300 g kippenlevertjes, bio-kwaliteit
 2 sjalotten, geschild, kleine stukjes
 2 afgestreken theelepels verse tijmdraadjes, zo fijn mogelijk gehakt
 6 eetlepels dunne preiringetjes, kort gestoomd
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 stokbrood of ciabatta, plakjes
 witte peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De kippenlevertjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In en wok of koekenpan 3 eetlepels olie en de kippenlevertjes aanbraden. De kleine stukjes toevoegen en al roerend zeer kort bakken. Bouillon toevoegen en in de laagste hittebron 10 tot 15 minuten garen. Tegen het einde van het garen de fijngehakte draadjes tijm erdoor roeren. Op smaak brengen met ruim peper en zout. Met een vork zo fijn mogelijk maken. Op smaak brengen met ruim peper en weinig zout. Over de plakjes stokbrood of ciabatta verdelen. Met de preiringetjes garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur in combinatie met de kruidige toets van de tijm en de smaak van de gemalen peper. Naar smaak past een volmondig donker bier, bijvoorbeeld een Dubbel tussen 5 en 7 vol% ook goed bij dit gerecht. De vaak aanwezige karameltoetsen komen goed tot hun recht.

Notes

Kippenlevertjes, sjalot, tijm