Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de kipdijfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot al roerend toevoegen. De bouillon en kerriepoeder erbij doen en op de laagste hittebron 30 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de blokjes appel, spitskool, knoflook en in lauwwarm water opgeloste kokoscrème toevoegen. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout en het flinterdun gesneden Spaanse pepertje. Over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak serveren met droog gekookte witte rijst.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de kipdijfilet in combinatie met de licht pikante toets van de kerriepoeder.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de kipdijfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot al roerend toevoegen. De bouillon en kerriepoeder erbij doen en op de laagste hittebron 30 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de blokjes appel, spitskool, knoflook en in lauwwarm water opgeloste kokoscrème toevoegen. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout en het flinterdun gesneden Spaanse pepertje. Over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak serveren met droog gekookte witte rijst.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de kipdijfilet in combinatie met de licht pikante toets van de kerriepoeder.