Afdrukopties:

Kipfilet met zoete aardappel en doperwten

Opbrengsten1 portie

 400 g kipfilet, bio- of scharrelkip, blokjes, dunne reepjes
 150 g zoete aardappelen, geschild, gekookt, kleine blokjes
 150 g kleine doperwten, liefst diepvries (ontdooid), of vers
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 2 afgestreken theelepels fijngemalen komijnzaadjes
 1 eetlepel ras el hanout of milde kerriepoeder
 2 afgestreken theelepels chilivlokken of sambal badjak, pikante soort
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De kipfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de kipfilet kort roerbakken. Bouillon roerend toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van het stoven de geperste knoflook, komijnzaadjes, ras el hanout en chilivlokken erdoor roeren. Verder stoven in de wok of braadpan en iets laten afkoelen. De gekookte zoete aardappel al roerend toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht pikante en kruidige smaak van de saus in combinatie met het zoetje van de zoete aardappelen en de doperwten.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte