Kipfilet met prei, mihoen en Freehand

Opbrengsten1 portie
 400 g kipfilet, bio kwaliteit
 6 eetlepel preiringetjes
 2 eetlepel rode paprika, zonder zaadlijst, in reepjes
 2 theelepel geraspte verse gember
 3 eetlepel zonnebloemolie
 1 eetlepel hoisinsaus of ketjap manis (zoet)
 2 theelepel sambal badjak
 200 g mihoen of Chinese noedels, gekookt
 zout naar smaak
1

De kipfilet in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok verhitten en de kipfilet roerbakken. Vervolgens de rode paprika, hoisinsaus of ketjap, sambal badjak of oelek en preiringetjes erdoor roeren. Als laatste ingrediënt de geraspte verse gember al roerende toevoegen. Nog zeer kort verwarmen.

2

Samen met de mihoen of Chinese noedels over voorverwarmde borden verdelen.

3

Een goed gekoeld glas Freehand van brouwerij Frontaal erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,8 vol% met een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht zoete en pikante smaak van de kip en de frisse smaak van de geraspte gember.

Ingrediënten

 400 g kipfilet, bio kwaliteit
 6 eetlepel preiringetjes
 2 eetlepel rode paprika, zonder zaadlijst, in reepjes
 2 theelepel geraspte verse gember
 3 eetlepel zonnebloemolie
 1 eetlepel hoisinsaus of ketjap manis (zoet)
 2 theelepel sambal badjak
 200 g mihoen of Chinese noedels, gekookt
 zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kipfilet in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok verhitten en de kipfilet roerbakken. Vervolgens de rode paprika, hoisinsaus of ketjap, sambal badjak of oelek en preiringetjes erdoor roeren. Als laatste ingrediënt de geraspte verse gember al roerende toevoegen. Nog zeer kort verwarmen.

2

Samen met de mihoen of Chinese noedels over voorverwarmde borden verdelen.

3

Een goed gekoeld glas Freehand van brouwerij Frontaal erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,8 vol% met een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht zoete en pikante smaak van de kip en de frisse smaak van de geraspte gember.

Notes

Kipfilet met prei, mihoen en Freehand