Afdrukopties:

Kipfilet met pikante tomatencompote en De Prael Weizen

Opbrengsten1 portie

 500 g kipfilet (of kalkoenfilet), in blokjes
 3 grote trostomaten, geschild, zonder zaadlijst, in stukjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 1 klein stukje pijpkaneel
 5 kruidnagels
 2 theelepel pikante chili vlokken
 2 eetlepel bruine (basterd)suiker
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
1

De kipfilet (of kalkoenfilet) met weinig zout bestrooien en vervolgens kort laten rusten. In een mengkom de blokjes met 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap mengen en hierin 1 uur marineren. Af en toe de blokjes omkeren.

2

In een wok of braadpan drie eetlepels olie verhitten en de stukjes tomaat en stukjes sjalot kort roerbakken. Groente- of gevogeltebouillon, stukje pijpkaneel en kruidnagels toevoegen en op de laagste hittebron 1 uur stoven. Het stoofvocht iets inkoken en de suiker erdoor roeren. Stukje pijpkaneel en kruidnagels verwijderen. Iets laten afkoelen en de pikante chili vlokken erdoor roeren. Naar smaak eventueel zout toevoegen.

3

De blokjes kipfilet iets deppen, aan spiesjes rijgen en op de grillpan of op de barbecue om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

Met de afgekoelde of lauwwarme tomatencompote serveren. Een goed gekoeld glas De Prael Weizen van 5,4 vol% erbij serveren. Dit fruitige, verfrissende bier past goed bij de licht geroosterde smaak van de kipfilet en de licht pikante en volle smaak van de tomatencompote.