Kipfilet met citroengras, gember en komkommer

Opbrengsten1 portie
 500 g kipfilet, bio- of scharrelkwaliteit, blokjes of plakjes
 2 stengels citroengras, het onderste stuk, geplet
 2 eetlepels verse gember, grof geraspt
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 halve, kleine komkommer, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 150 g saffraanrijst, of wilde rijst of zilvervliesrijst
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan de kipfilet kort roerbakken. De geplette onderkant van het citroengras en de bouillon toevoegen. Op de laagste hittebron 25 tot 30 minuten stoven. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de geraspte gember, komkommerblokjes en geperste knoflook erdoor roeren. Na het verwarmen op smaak brengen met de chilivlokken en zout. Het citroengras verwijderen. Met de rijst serveren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse toets van het citroengras, de frisse, pittige smaak van de gember en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Ingrediënten

 500 g kipfilet, bio- of scharrelkwaliteit, blokjes of plakjes
 2 stengels citroengras, het onderste stuk, geplet
 2 eetlepels verse gember, grof geraspt
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 halve, kleine komkommer, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 150 g saffraanrijst, of wilde rijst of zilvervliesrijst
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 peper uit de molen en zout naar smaak
Kipfilet met citroengras, gember en komkommer