Afdrukopties:

Kipfilet met ananas en cajunkruiden

Opbrengsten1 portie

 500 g kipfilet, bio- of scharrelkip
 6 eetlepels eetlepels vers ananassap
 8 eetlepels verse ananasblokjes
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 theelepels cajunkruiden of grove rode paprikapoeder
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Kipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een mengschaal het ananassap met de olie mengen en de blokjes kipfilet gedurende 1 uur in dit mengsel marineren.

2

De blokjes af en toe omkeren en na het marineren aan spiesjes rijgen. De oven voorverwarmen op 200° C. De kipfilet iets deppen, met de blokjes ananas aan spiesjes rijgen en over een ovenschaal verdelen.

3

De ovenstand op 180° C zetten en de ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de kip en de ananas lichtbruin van kleur zijn. Af en toe omkeren.

4

De spiesjes eventueel op een grillpan aan beide kanten roosteren of op de barbecue plaatsen en af en toe omkeren. Met cajunkruiden of grove rode (pikante) paprikapoeder bestrooien en met stokbrood serveren.

5

Aanbevolen bieren: pils (goed gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A.(niet te zwaar gehopt) tussen 6 en 8 vol%.