Kipdrumsticks met vijfkruiden poeder en paksoi

Categorie
Opbrengsten1 portie
 3 kleine kipdrumsticks, ontveld
 1 eetlepel vijfkruiden poeder
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 5 eetlepels zonnebloemolie
 8 tot 10 eetlepels blond of amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%
 6 eetlepels Chinese pruimensaus
 8 gave blaadjes paksoi
1

De ontvelde kipdrumsticks gedurende 2 tot 3 uur marineren in een mengsel van zonnebloemolie, vijfkruiden poeder, geperste knoflook en het bier. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

2

Na het marineren de kipdrumsticks met keukenpapier deppen. Over een ovenschaal verdelen en weinig olie erover druppelen. De ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten, de schaal in het midden van de oven plaatsen en gedurende 45 minuten bakken. Af en toe omkeren en met de overgebleven marinade lichtjes met een penseel bestrijken.

3

De gave blaadjes paksoi zo kort mogelijk stomen en om het uiteinde van de kipdrumsticks wikkelen. Met de licht zoet-zoute Chinese pruimensaus serveren. De pruimensaus en vijfkruiden poeder zijn verkrijgbaar in Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, Session IPA tussen 4 en 6 vol%, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA, niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol%

Ingrediënten

 3 kleine kipdrumsticks, ontveld
 1 eetlepel vijfkruiden poeder
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 5 eetlepels zonnebloemolie
 8 tot 10 eetlepels blond of amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%
 6 eetlepels Chinese pruimensaus
 8 gave blaadjes paksoi

Aanwijzingen

1

De ontvelde kipdrumsticks gedurende 2 tot 3 uur marineren in een mengsel van zonnebloemolie, vijfkruiden poeder, geperste knoflook en het bier. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

2

Na het marineren de kipdrumsticks met keukenpapier deppen. Over een ovenschaal verdelen en weinig olie erover druppelen. De ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten, de schaal in het midden van de oven plaatsen en gedurende 45 minuten bakken. Af en toe omkeren en met de overgebleven marinade lichtjes met een penseel bestrijken.

3

De gave blaadjes paksoi zo kort mogelijk stomen en om het uiteinde van de kipdrumsticks wikkelen. Met de licht zoet-zoute Chinese pruimensaus serveren. De pruimensaus en vijfkruiden poeder zijn verkrijgbaar in Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, Session IPA tussen 4 en 6 vol%, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA, niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol%

Notes

Kipdrumsticks met vijfkruiden poeder en paksoi