Kipdijfilet met limoenblad, sambal en sperzieboontjes

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijfilet, stukjes of plakjes
 4 middelgrote limoenblaadjes, gehalveerd; verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels
 150 g verse sperzieboontjes, in stukjes, kort gestoomd
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 theelepels sambal badjak (hete variant) of andere pikante sambal
 4 eetlepels kokoscrème, van een blok
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De stukjes of plakjes kipdijfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes of plakjes kort aanbraden. Gehalveerde limoenblaadjes roerend erbij doen. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Af en toe roeren. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook, de sambal badjak en de kokoscrème erdoor roeren. Na het stoven iets laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Serveren met de sperzieboontjes en witte rijst of mihoen of rijstvermicelli.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de frisse toets van het limoenblad en de licht pikante toets van de sambal badjak.

Ingrediënten

 400 g kipdijfilet, stukjes of plakjes
 4 middelgrote limoenblaadjes, gehalveerd; verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels
 150 g verse sperzieboontjes, in stukjes, kort gestoomd
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 theelepels sambal badjak (hete variant) of andere pikante sambal
 4 eetlepels kokoscrème, van een blok
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Kipdijfilet met limoenblad, sambal en sperzieboontjes