Kipdijenfilet, vadouvan en lente-ui

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, dunne plakjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 4 theelepels vadouvan (specerijenmelange)
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 stengels lente-ui (of dunne, jonge prei)
 zonnebloem- of olijfolie
 sneden volkorenbrood, zonder korst
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes kipdijenfilet samen met de stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Af en toe roeren. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de vadouvan erdoor roeren en verder verwarmen. Vadouvan is een geurig specerijenmengsel van Indiase – Franse origine. Met specerijen als kurkuma, knoflookpoeder, gemalen korianderzaad, gemberpoeder en nog meer specerijen. Vadouvan is verkrijgbaar in grote supermarkten en gespecialiseerde voedingswinkels. Het buitenste blad van de lente-ui verwijderen. In reepjes snijden en zeer kort roerbakken in 3 eetlepels olie. Op smaak brengen met peper en zout. Met een speciaal vormpje rondjes, vierkantjes of driehoekjes uit het volkorenbrood steken en kort om en om op een grillpan roosteren. Het volkorenbrood met het mengsel van de kipdijenfilet en lente – ui beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 4,5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de vadouvan, in combinatie met het zachte vlees, de licht zoete, frisse toets van de lente-ui (of dunne, jonge prei) en de licht geroosterde smaak van het volkorenbrood.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, dunne plakjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 4 theelepels vadouvan (specerijenmelange)
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 stengels lente-ui (of dunne, jonge prei)
 zonnebloem- of olijfolie
 sneden volkorenbrood, zonder korst
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes kipdijenfilet samen met de stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Af en toe roeren. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de vadouvan erdoor roeren en verder verwarmen. Vadouvan is een geurig specerijenmengsel van Indiase – Franse origine. Met specerijen als kurkuma, knoflookpoeder, gemalen korianderzaad, gemberpoeder en nog meer specerijen. Vadouvan is verkrijgbaar in grote supermarkten en gespecialiseerde voedingswinkels. Het buitenste blad van de lente-ui verwijderen. In reepjes snijden en zeer kort roerbakken in 3 eetlepels olie. Op smaak brengen met peper en zout. Met een speciaal vormpje rondjes, vierkantjes of driehoekjes uit het volkorenbrood steken en kort om en om op een grillpan roosteren. Het volkorenbrood met het mengsel van de kipdijenfilet en lente – ui beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 4,5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de vadouvan, in combinatie met het zachte vlees, de licht zoete, frisse toets van de lente-ui (of dunne, jonge prei) en de licht geroosterde smaak van het volkorenbrood.

Notes

Kipdijenfilet, vadouvan en lente-ui