Kipdijenfilet, ras el hanout en sperzieboontjes

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, plakjes of blokjes
 2 afgestreken eetlepels ras el hanout
 200 g sperzieboontjes, schoongemaakt, stukjes
 150 g gekookte witte- of zilvervliesrijst
 1 sjalotje, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, stukjes
 2 afgestreken theelepels chilivlokken of pikante chilipoeder
 40 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kipdijenfilet kort roerbakken. De stukjes knoflook toevoegen en 25 cl bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 30 minuten verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de ras el hanout erdoor roeren. Na het verwarmen de chilivlokken toevoegen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Drie tot vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de sperzieboontjes kort roerbakken. De stukjes sjalot en 15 cl bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 10 tot 15 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Kipdijenfilet, saus, gekookte rijst en sperzieboontjes over voorverwarmde borden verdelen en warm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige en licht pikante smaak van de saus en de kipdijenfilet.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, plakjes of blokjes
 2 afgestreken eetlepels ras el hanout
 200 g sperzieboontjes, schoongemaakt, stukjes
 150 g gekookte witte- of zilvervliesrijst
 1 sjalotje, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, stukjes
 2 afgestreken theelepels chilivlokken of pikante chilipoeder
 40 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kipdijenfilet kort roerbakken. De stukjes knoflook toevoegen en 25 cl bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 30 minuten verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de ras el hanout erdoor roeren. Na het verwarmen de chilivlokken toevoegen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Drie tot vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de sperzieboontjes kort roerbakken. De stukjes sjalot en 15 cl bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 10 tot 15 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Kipdijenfilet, saus, gekookte rijst en sperzieboontjes over voorverwarmde borden verdelen en warm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige en licht pikante smaak van de saus en de kipdijenfilet.

Notes

Kipdijenfilet, ras el hanout en sperzieboontjes