Afdrukopties:

Kipdijenfilet met kerrie, spinazie, aardappel en Gewoon Blond Klein Duimpje

Opbrengsten1 portie

 400 g kipdijenfilet, scharrel- of bio kwaliteit
 2 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras kerrie
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 4 eetlepel kokoscrème, van een blok
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 200 g (wilde) spinazie, zonder steeltjes, gewassen
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 200 g aardappel, gekookt, in blokjes
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kipdijenfilet in stukjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort lichtbruin roerbakken. Stukjes sjalot kort meebakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Halverwege de stooftijd de kerriepoeder toevoegen en verder stoven. Tegen het einde van de stooftijd de kokoscrème erdoor roeren tot deze goed is opgelost in het stoofvocht. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

2

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de bladspinazie roerbakken. Knoflook uit de knijper erdoor roeren en nog zeer kort roerbakken. Na het roerbakken de blokjes aardappel toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en met de kipdijenfilet en saus serveren.

3

Een goed gekoeld Gewoon Blond van 7 vol% van brouwerij Klein Duimpje erbij serveren. De fruitigheid van dit blonde bier met een aangename hopbitterheid komt goed tot zijn recht bij de licht pikante smaak van de kerrie en de lichte aardse smaak van de gewokte bladspinazie.