Kipdijenfilet met kerrie en Hacker-Pschorr Weissbier

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, bio kwaliteit, in stukjes
 1 halve, kleine prei, buitenblad en onderkant afgesneden
 1 eetlepel eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 eetlepel kokoscrème, van een blok
 5 eetlepel gegrilde rode paprika, in reepjes
 3 eetlepel zonnebloemolie
 25 cl gevogelte- of groentebouillon
 1 klein Spaans pepertje, flinterdun gesneden, zonder zaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

De kokoscrème in lauwwarm water oplossen.

4

De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes).

5

De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren.

6

Een goed gekoeld glas Hacker-Pschorr Weissbier van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aangename frisse, fruitige hop toetsen past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de saus. In combinatie met de kipdijenfilet.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, bio kwaliteit, in stukjes
 1 halve, kleine prei, buitenblad en onderkant afgesneden
 1 eetlepel eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 eetlepel kokoscrème, van een blok
 5 eetlepel gegrilde rode paprika, in reepjes
 3 eetlepel zonnebloemolie
 25 cl gevogelte- of groentebouillon
 1 klein Spaans pepertje, flinterdun gesneden, zonder zaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

De kokoscrème in lauwwarm water oplossen.

4

De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes).

5

De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren.

6

Een goed gekoeld glas Hacker-Pschorr Weissbier van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aangename frisse, fruitige hop toetsen past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de saus. In combinatie met de kipdijenfilet.

Notes

Kipdijenfilet met kerrie en Hacker-Pschorr Weissbier