Het bier bij dit recept:
Naam: Hacker-Pschorr Weissbier
Type: Weizen
De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De kokoscrème in lauwwarm water oplossen.
De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes).
De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren.
Een goed gekoeld glas Hacker-Pschorr Weissbier van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aangename frisse, fruitige hop toetsen past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de saus. In combinatie met de kipdijenfilet.
De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De kokoscrème in lauwwarm water oplossen.
De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes).
De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren.
Een goed gekoeld glas Hacker-Pschorr Weissbier van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aangename frisse, fruitige hop toetsen past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de saus. In combinatie met de kipdijenfilet.