Kipdijenfilet met abrikozen en ras el hanoutsaus

Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, dunne reepjes of blokjes
 4 gedroogde, ontpitte abrikozen, geweekt, kleine stukjes
 1 sjalot, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken (optie)
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de kipdijenfilet kort roerbakken. De kleine stukjes geweekte abrikoos, stukjes sjalot en bouillon al roerend toevoegen. Op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van het stoven de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak serveren met bulgur, couscous, witte rijst, zilvervliesrijst of polenta.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge, volmondige  smaak van de saus en de kruidige toets van de ras el hanout.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, dunne reepjes of blokjes
 4 gedroogde, ontpitte abrikozen, geweekt, kleine stukjes
 1 sjalot, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 4 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken (optie)
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de kipdijenfilet kort roerbakken. De kleine stukjes geweekte abrikoos, stukjes sjalot en bouillon al roerend toevoegen. Op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van het stoven de geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak serveren met bulgur, couscous, witte rijst, zilvervliesrijst of polenta.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge, volmondige  smaak van de saus en de kruidige toets van de ras el hanout.

Notes

Kipdijenfilet met abrikozen en ras el hanoutsaus