Kipballetjes met Thaise curry, gember, kokoscrème en spitskool

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g kipdijenfilet, zeer fijn gehakt
 1 grote gekookte aardappel, fijn geprakt
 1 ei
 5 eetlepels kokoscrème, van een blok
 4 eetlepels (groene) Thaise curry, uit pakje of pot
 1 eetlepel verse gember, geschild, geraspt
 200 g spits- of groene kool, kleine reepjes, kort gestoomd
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de gehakte kipdijenfilet met de geprakte aardappel en het ei mengen. Goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De kokoscrème in 8 eetlepels warm water oplossen. In een pannetje op de laagste stand van de hittebron verwarmen. De Thaise curry en geraspte gember erdoor roeren en 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe goed roeren. Naar smaak extra water toevoegen en warm houden. Balletjes van het mengsel van de kipdijenfilet vormen en iets plat slaan. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de balletjes om en om lichtbruin en licht krokant bakken. Af en toe omkeren. De balletjes, saus en spitskool over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige, licht pikante toets van de saus, in combinatie met het licht krokante korstje van de balletjes en de lichte, aardse smaak van de spitskool.

Ingrediënten

 400 g kipdijenfilet, zeer fijn gehakt
 1 grote gekookte aardappel, fijn geprakt
 1 ei
 5 eetlepels kokoscrème, van een blok
 4 eetlepels (groene) Thaise curry, uit pakje of pot
 1 eetlepel verse gember, geschild, geraspt
 200 g spits- of groene kool, kleine reepjes, kort gestoomd
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de gehakte kipdijenfilet met de geprakte aardappel en het ei mengen. Goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De kokoscrème in 8 eetlepels warm water oplossen. In een pannetje op de laagste stand van de hittebron verwarmen. De Thaise curry en geraspte gember erdoor roeren en 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe goed roeren. Naar smaak extra water toevoegen en warm houden. Balletjes van het mengsel van de kipdijenfilet vormen en iets plat slaan. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de balletjes om en om lichtbruin en licht krokant bakken. Af en toe omkeren. De balletjes, saus en spitskool over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige, licht pikante toets van de saus, in combinatie met het licht krokante korstje van de balletjes en de lichte, aardse smaak van de spitskool.

Kipballetjes met Thaise curry, gember, kokoscrème en spitskool