Afdrukopties:

Kikkererwtenpuree met aubergine en milde kerrie

Opbrengsten1 portie

 250 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 1 kleine aubergine, geschild, in kleine blokjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 1 eetlepel milde kerriepoeder
 2 theelepels grove rode paprikapoeder
 2 tot 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. De stukjes sjalot erdoor roeren. Met de deksel op de braadpan en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het beëindigen van de stooftijd de geperste knoflook en de milde kerriepoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De gekookte kikkererwten met wat vocht uit het blik of de pot in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. De gestoofde blokjes aubergine met het restant van het stoofvocht toevoegen en nog kort pureren. Over schaaltjes of glaasjes verdelen en met grove rode paprikapoeder garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.