Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. De stukjes sjalot erdoor roeren. Met de deksel op de braadpan en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het beëindigen van de stooftijd de geperste knoflook en de milde kerriepoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
De gekookte kikkererwten met wat vocht uit het blik of de pot in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. De gestoofde blokjes aubergine met het restant van het stoofvocht toevoegen en nog kort pureren. Over schaaltjes of glaasjes verdelen en met grove rode paprikapoeder garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.
De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. De stukjes sjalot erdoor roeren. Met de deksel op de braadpan en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het beëindigen van de stooftijd de geperste knoflook en de milde kerriepoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
De gekookte kikkererwten met wat vocht uit het blik of de pot in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. De gestoofde blokjes aubergine met het restant van het stoofvocht toevoegen en nog kort pureren. Over schaaltjes of glaasjes verdelen en met grove rode paprikapoeder garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.