Kikkererwten, spinazie en ras el hanout

Opbrengsten1 portie
 250 g kikkererwten, gekookt, pot of blik
 100 g bladspinazie, steeltjes verwijderd, fijngesneden
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 eetlepel ras el hanout
 1 theelepel pikante chilivlokken
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 2 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 sneden licht geroosterd stokbrood, Turks brood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kikkererwten kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngesneden bladspinazie en ras el hanout erdoor roeren. Al roerend nog kort verwarmen. Iets laten afkoelen en met de staafmixer niet al te fijn pureren. Op smaak brengen met pikante chilivlokken en zout. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrikaanse landen. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het mengsel warm of lauwwarm serveren en met fijngehakte verse bieslook en dunne reepjes geroosterde rode paprikareepjes garneren. Stokbrood, Turks brood of ciabatta erbij serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige smaak van de ras el hanout, de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van het licht geroosterde brood.

Ingrediënten

 250 g kikkererwten, gekookt, pot of blik
 100 g bladspinazie, steeltjes verwijderd, fijngesneden
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 eetlepel ras el hanout
 1 theelepel pikante chilivlokken
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 2 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 sneden licht geroosterd stokbrood, Turks brood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de kikkererwten kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngesneden bladspinazie en ras el hanout erdoor roeren. Al roerend nog kort verwarmen. Iets laten afkoelen en met de staafmixer niet al te fijn pureren. Op smaak brengen met pikante chilivlokken en zout. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange uit Noord-Afrikaanse landen. Verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het mengsel warm of lauwwarm serveren en met fijngehakte verse bieslook en dunne reepjes geroosterde rode paprikareepjes garneren. Stokbrood, Turks brood of ciabatta erbij serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige smaak van de ras el hanout, de licht pikante toets van de chilivlokken en de smaak van het licht geroosterde brood.

Notes

Kikkererwten, spinazie en ras el hanout