Kikkererwten, pompoen en rode paprika

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g (kleine) kikkererwten, gekookt, uit blik of pot
 150 g (fles)pompoen, zaadlijst verwijderd, piepkleine blokjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante rode chilivlokken
 4 theelepels ras el hanout
 20 cl groentebouillon
 2 takjes verse koriander of oregano, steeltjes verwijderd, fijngeknipt, voor de garnering
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de (fles)pompoen en rode paprika kort roerbakken. Bouillon roerend toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de ras el hanout roerend toevoegen en verder verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de pikante rode chilivlokken toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het iets afgekoelde mengsel over borden of schaaltjes verdelen en met de verse koriander of verse oregano garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante toets van dit gerecht, in combinatie met de verse koriander of verse oregano.

Ingrediënten

 200 g (kleine) kikkererwten, gekookt, uit blik of pot
 150 g (fles)pompoen, zaadlijst verwijderd, piepkleine blokjes
 1 halve rode paprika, zaadlijst verwijderd, blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante rode chilivlokken
 4 theelepels ras el hanout
 20 cl groentebouillon
 2 takjes verse koriander of oregano, steeltjes verwijderd, fijngeknipt, voor de garnering
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de (fles)pompoen en rode paprika kort roerbakken. Bouillon roerend toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de ras el hanout roerend toevoegen en verder verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de pikante rode chilivlokken toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het iets afgekoelde mengsel over borden of schaaltjes verdelen en met de verse koriander of verse oregano garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante toets van dit gerecht, in combinatie met de verse koriander of verse oregano.

Kikkererwten, pompoen en rode paprika