Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de (fles)pompoen en rode paprika kort roerbakken. Bouillon roerend toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de ras el hanout roerend toevoegen en verder verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de pikante rode chilivlokken toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het iets afgekoelde mengsel over borden of schaaltjes verdelen en met de verse koriander of verse oregano garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante toets van dit gerecht, in combinatie met de verse koriander of verse oregano.
Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de (fles)pompoen en rode paprika kort roerbakken. Bouillon roerend toevoegen en 20 tot 25 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de ras el hanout roerend toevoegen en verder verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de pikante rode chilivlokken toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. Ras el hanout is een geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Het iets afgekoelde mengsel over borden of schaaltjes verdelen en met de verse koriander of verse oregano garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante toets van dit gerecht, in combinatie met de verse koriander of verse oregano.