Afdrukopties:

Kikkererwten met spinazie

Opbrengsten1 portie

 200 g bladspinazie, zonder steeltjes
 400 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 eetlepels tomatenpuree
 1 theelepels fijngemalen komijn
 1,50 dl gevogeltebouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken.

2

De kikkererwten, bouillon en tomatenpuree al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de bladspinazie, geperste knoflook en komijnpoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, donker bier, bijvoorbeeld dubbel of blond bier tussen 6 en 8 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.