Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken.
De kikkererwten, bouillon en tomatenpuree al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de bladspinazie, geperste knoflook en komijnpoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, donker bier, bijvoorbeeld dubbel of blond bier tussen 6 en 8 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.
De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken.
De kikkererwten, bouillon en tomatenpuree al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 15 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de bladspinazie, geperste knoflook en komijnpoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, donker bier, bijvoorbeeld dubbel of blond bier tussen 6 en 8 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.