Kikkererwten, flespompoen, ras el hanout en Bollenstreek Ale

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g gekookte kikkererwten (uit pot of blik)
 250 g flespompoen, geschild en zonder zaadlijst
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook, uit de knijper
 3 theelepels ras el hanout
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De sjalotjes en de knoflook schillen en in stukjes snijden. De flespompoen in blokjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot al roerend goudgeel laten worden. Kikkererwten en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 10 minuten laten pruttelen.

2

Vervolgens de blokjes pompoen, knoflook uit de knijper en ras el hanout al roerend toevoegen en nog 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron stoven. Ras el hanout is een kruidenmelange uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in Noord-Afrikaanse voedingswinkels en grote supermarkten in grote steden.

3

Zo warm mogelijk over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngeknipte verse korianderblaadjes garneren. Als aperitiefhapje met reepjes ciabatta of stokbrood serveren of als warm voorgerecht met couscous.

4

Een goed gekoeld glas Bollenstreek Ale van 7 vol% van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom erbij serveren. Dit verfrissende bier combineert goed met de milde smaak van de kikkererwten en pompoen, de kruidige smaak van de ras el hanout en de frisse toets van de verse korianderblaadjes. Een Saison van deze brouwerij of American Pale Ale zal ook goed smaken met dit gerecht.

Ingrediënten

 250 g gekookte kikkererwten (uit pot of blik)
 250 g flespompoen, geschild en zonder zaadlijst
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook, uit de knijper
 3 theelepels ras el hanout
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De sjalotjes en de knoflook schillen en in stukjes snijden. De flespompoen in blokjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot al roerend goudgeel laten worden. Kikkererwten en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 10 minuten laten pruttelen.

2

Vervolgens de blokjes pompoen, knoflook uit de knijper en ras el hanout al roerend toevoegen en nog 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron stoven. Ras el hanout is een kruidenmelange uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in Noord-Afrikaanse voedingswinkels en grote supermarkten in grote steden.

3

Zo warm mogelijk over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngeknipte verse korianderblaadjes garneren. Als aperitiefhapje met reepjes ciabatta of stokbrood serveren of als warm voorgerecht met couscous.

4

Een goed gekoeld glas Bollenstreek Ale van 7 vol% van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom erbij serveren. Dit verfrissende bier combineert goed met de milde smaak van de kikkererwten en pompoen, de kruidige smaak van de ras el hanout en de frisse toets van de verse korianderblaadjes. Een Saison van deze brouwerij of American Pale Ale zal ook goed smaken met dit gerecht.

Notes

Kikkererwten, flespompoen, ras el hanout en Bollenstreek Ale