Kersen met blauwaderkaas en amandelen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g rijpe, donkere kersen
 100 g zachte blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde, fijngemalen amandelen
1

Bereidingswijze:
Met een scherp mesje een inkeping in de ontpitte kersen maken en met een stukje zachte, romige blauwaderkaas vullen. Gorgonzola is zo’n zachte kaas. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngemalen amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
Kersenbier, al of niet op basis van lambiek. Bijvoorbeeld Oude Kriek of Kriek. Of licht zoete kersenbieren, die niet op basis van lambiek zijn. Een volmondig lichtzoet honingbier kan ook worden aanbevolen bij dit dessert. De aangename fris-zure toets en vaak lichtzoete smaak van menige Oude Kriek of Kriek past goed bij de aangename zoete, lichtzure toets van de kersen, in combinatie met de romige, zachte smaak van de Gorgonzola en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Het lichte zoetje van menig honingbier zal ook goed passen bij de omschreven smaken van dit dessert.

Ingrediënten

 300 g rijpe, donkere kersen
 100 g zachte blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde, fijngemalen amandelen

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Met een scherp mesje een inkeping in de ontpitte kersen maken en met een stukje zachte, romige blauwaderkaas vullen. Gorgonzola is zo’n zachte kaas. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngemalen amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
Kersenbier, al of niet op basis van lambiek. Bijvoorbeeld Oude Kriek of Kriek. Of licht zoete kersenbieren, die niet op basis van lambiek zijn. Een volmondig lichtzoet honingbier kan ook worden aanbevolen bij dit dessert. De aangename fris-zure toets en vaak lichtzoete smaak van menige Oude Kriek of Kriek past goed bij de aangename zoete, lichtzure toets van de kersen, in combinatie met de romige, zachte smaak van de Gorgonzola en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Het lichte zoetje van menig honingbier zal ook goed passen bij de omschreven smaken van dit dessert.

Kersen met blauwaderkaas en amandelen