Bereidingswijze:
Met een scherp mesje een inkeping in de ontpitte kersen maken en met een stukje zachte, romige blauwaderkaas vullen. Gorgonzola is zo’n zachte kaas. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngemalen amandelen garneren.
Aanbevolen bieren:
Kersenbier, al of niet op basis van lambiek. Bijvoorbeeld Oude Kriek of Kriek. Of licht zoete kersenbieren, die niet op basis van lambiek zijn. Een volmondig lichtzoet honingbier kan ook worden aanbevolen bij dit dessert. De aangename fris-zure toets en vaak lichtzoete smaak van menige Oude Kriek of Kriek past goed bij de aangename zoete, lichtzure toets van de kersen, in combinatie met de romige, zachte smaak van de Gorgonzola en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Het lichte zoetje van menig honingbier zal ook goed passen bij de omschreven smaken van dit dessert.
Bereidingswijze:
Met een scherp mesje een inkeping in de ontpitte kersen maken en met een stukje zachte, romige blauwaderkaas vullen. Gorgonzola is zo’n zachte kaas. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met fijngemalen amandelen garneren.
Aanbevolen bieren:
Kersenbier, al of niet op basis van lambiek. Bijvoorbeeld Oude Kriek of Kriek. Of licht zoete kersenbieren, die niet op basis van lambiek zijn. Een volmondig lichtzoet honingbier kan ook worden aanbevolen bij dit dessert. De aangename fris-zure toets en vaak lichtzoete smaak van menige Oude Kriek of Kriek past goed bij de aangename zoete, lichtzure toets van de kersen, in combinatie met de romige, zachte smaak van de Gorgonzola en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Het lichte zoetje van menig honingbier zal ook goed passen bij de omschreven smaken van dit dessert.