Kersen- en amandelen-dessert

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g kersen, ontpit
 150 g (amandel)cake, cake of suikerbrood, kleine blokjes
 4 eetlepels mascarpone
 4 eetlepels roomkaas
 6 eetlepels blanke amandelen, fijn geraspt
 3 eetlepels lichte basterd- of rietsuiker
1

Bereidingswijze:
De ontpitte kersen in gelijkmatige stukjes snijden. Ongeveer 20 cl water in een steelpannetje samen met de suiker aan de kookbrengen. De kersen roerend toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De kersen uit de pan halen en samen met de mascarpone, roomkaas, 3 eetlepels geraspte amandelen en blokjes cake of suikerbrood goed mengen. De mengkom gedurende 30 tot 60 minuten in de koelkast plaatsen. Het mengsel over schaaltjes of kelkglazen verdelen en met de rest van de geraspte amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, kersenbier, bijvoorbeeld Oude Kriek, Kriek eventueel Framboise of versnijbier van kersen, Barley wine of Quadrupel tussen 8 tot 10 vol%, geserveerd in een proefglaasje van 10 of 15 cl. De lichtzoete smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de kersen in combinatie met de subtiele smaak van de geraspte amandel en de smeuïge smaak van mascarpone en roomkaas. De Oude Kriek, Kriek of Framboise voegt een aangename frisse, lichtzure toets toe.

Ingrediënten

 250 g kersen, ontpit
 150 g (amandel)cake, cake of suikerbrood, kleine blokjes
 4 eetlepels mascarpone
 4 eetlepels roomkaas
 6 eetlepels blanke amandelen, fijn geraspt
 3 eetlepels lichte basterd- of rietsuiker

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De ontpitte kersen in gelijkmatige stukjes snijden. Ongeveer 20 cl water in een steelpannetje samen met de suiker aan de kookbrengen. De kersen roerend toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten verwarmen. Af en toe roeren. De kersen uit de pan halen en samen met de mascarpone, roomkaas, 3 eetlepels geraspte amandelen en blokjes cake of suikerbrood goed mengen. De mengkom gedurende 30 tot 60 minuten in de koelkast plaatsen. Het mengsel over schaaltjes of kelkglazen verdelen en met de rest van de geraspte amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, kersenbier, bijvoorbeeld Oude Kriek, Kriek eventueel Framboise of versnijbier van kersen, Barley wine of Quadrupel tussen 8 tot 10 vol%, geserveerd in een proefglaasje van 10 of 15 cl. De lichtzoete smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de kersen in combinatie met de subtiele smaak van de geraspte amandel en de smeuïge smaak van mascarpone en roomkaas. De Oude Kriek, Kriek of Framboise voegt een aangename frisse, lichtzure toets toe.

Kersen- en amandelen-dessert