Kastanjechampignons met quinoa en Boeit Me Geen Moer

Opbrengsten1 portie
 75 g quinoa, bio kwaliteit
 150 g kastanjechampignons, zonder steeltje, uitgehold
 5 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 5 eetlepel wortel, geschraapt, in piepkleine blokjes
 3 eetlepel (gele) paprika, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 1 sjalotje, geschild, in stukjes of blokjes
 1 teentje knoflook, geschild, in stukjes
 1 mespunt komijnpoeder
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 8 eetlepel gevogelte- of groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gedurende ongeveer 10 minuten gaar koken. Laten afkoelen en wat olie erdoor roeren.

2

De uitgeholde kastanjechampignons in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

De olie in een wok verhitten en de blokjes bleekselderij, wortel, sjalot en gele paprika roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de komijnpoeder, de stukjes knoflook, quinoa en de bouillon erdoor roeren en al roerend nog heel kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de uitgeholde en afgekoelde kastanjechampignons verdelen.

4

Een goed gekoeld glas Boeit Me Geen Moer van brouwerij De Moersleutel erbij serveren. Dit fruitige, zachte bier van 4,8 vol% met frisse hop toetsen komt goed tot z’n recht bij de lichte aardse smaak van de kastanjechampignons, de zachte smaak van de quinoa (graansoort uit Zuid-Amerika, bevat geen gluten), de kruidige toets van de komijn, de licht zoete toets van de wortel en de frisse toets van de bleekselderij. Als aperitiefhapje serveren.

Ingrediënten

 75 g quinoa, bio kwaliteit
 150 g kastanjechampignons, zonder steeltje, uitgehold
 5 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 5 eetlepel wortel, geschraapt, in piepkleine blokjes
 3 eetlepel (gele) paprika, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 1 sjalotje, geschild, in stukjes of blokjes
 1 teentje knoflook, geschild, in stukjes
 1 mespunt komijnpoeder
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 8 eetlepel gevogelte- of groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gedurende ongeveer 10 minuten gaar koken. Laten afkoelen en wat olie erdoor roeren.

2

De uitgeholde kastanjechampignons in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

De olie in een wok verhitten en de blokjes bleekselderij, wortel, sjalot en gele paprika roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de komijnpoeder, de stukjes knoflook, quinoa en de bouillon erdoor roeren en al roerend nog heel kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de uitgeholde en afgekoelde kastanjechampignons verdelen.

4

Een goed gekoeld glas Boeit Me Geen Moer van brouwerij De Moersleutel erbij serveren. Dit fruitige, zachte bier van 4,8 vol% met frisse hop toetsen komt goed tot z’n recht bij de lichte aardse smaak van de kastanjechampignons, de zachte smaak van de quinoa (graansoort uit Zuid-Amerika, bevat geen gluten), de kruidige toets van de komijn, de licht zoete toets van de wortel en de frisse toets van de bleekselderij. Als aperitiefhapje serveren.

Notes

Kastanjechampignons met quinoa en Boeit Me Geen Moer