Kapucijners met spitskool

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g jonge kapucijners, uit pot of blik
 8 gave, kleine spitskool- of groene koolbladen
 4 eetlepels pruimtomaten, uit pot of blik
 1 sjalotje
 2 theelepels milde chilipoeder
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kleine, gave koolbladen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Het sjalotje schillen en in kleine stukjes snijden. De pruimtomaten in kleine stukjes snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en tomaat kort roerbakken.

3

Vervolgens de jonge kapucijners en de chilipoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de koolbladen verdelen en oprollen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier (bijvoorbeeld dubbel tussen 5 en 7 vol%), Session India Pale Ale, tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 150 g jonge kapucijners, uit pot of blik
 8 gave, kleine spitskool- of groene koolbladen
 4 eetlepels pruimtomaten, uit pot of blik
 1 sjalotje
 2 theelepels milde chilipoeder
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kleine, gave koolbladen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Het sjalotje schillen en in kleine stukjes snijden. De pruimtomaten in kleine stukjes snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en tomaat kort roerbakken.

3

Vervolgens de jonge kapucijners en de chilipoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de koolbladen verdelen en oprollen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier (bijvoorbeeld dubbel tussen 5 en 7 vol%), Session India Pale Ale, tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Kapucijners met spitskool