Afdrukopties:

Kalkoenspiesjes met oogbonen en flespompoen

Opbrengsten1 portie

 500 g kalkoenfilet, blokjes
 200 g oogbonen (black-eyed peas), uit pot of blik
 200 g flespompoen, geschild, zonder zaadlijst, blokjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels gekneusde komijnzaadjes
 2 theelepels gekneusde korianderzaadjes
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 3 eetlepels vers citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de blokjes kalkoenfilet gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van citroen- of limoensap en 5 eetlepels olie marineren. Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron stoven. Halverwege de oogbonen, komijn- en korianderzaadjes en de geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. In de braadpan of wok iets laten afkoelen. De gemarineerde blokjes kalkoenfilet aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden met de groenten en saus verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 7 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht geroosterde smaak van de kalkoen in combinatie met de licht kruidige toets en de smeuïge textuur van de groenten en de saus.