Kalkoenspiesjes met kerrie-aardappel

Opbrengsten1 portie
 400 g kalkoenfilet, blokjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 5 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 sjalotjes, geschild, kleine stukjes
 5 eetlepels vers citroen- of limoensap
 200 g aardappelen, gekookt, blokjes
 4 theelepels Madras kerriepoeder of andere pikante soort
 3 eetlepels kokoscrème, in water opgelost
 15 cl groenten- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels komkommer, kleine blokjes
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de blokjes kalkoenfilet met 3 eetlepels citroen- of limoensap en 3 eetlepels olie mengen. De kom ruim 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. De blokjes af en toe omkeren. In een wok of braadpan de stukjes sjalot kort roerbakken. De kerriepoeder en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de aardappelblokjes en opgeloste kokoscrème erdoor roeren. Op smaak brengen met wat zout. De blokjes kalkoenfilet iets plat slaan en aan spiesjes rijgen. Op de barbecue of de grillpan lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden met de kerrie, aardappelen en saus verdelen. Met blokjes komkommer garneren, die vermengd zijn met 2 eetlepels citroen- of limoensap en wat olie.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige, licht pikante smaak van de saus in combinatie met de licht geroosterde smaak van de kalkoen en de frisse toets van de komkommer.

Ingrediënten

 400 g kalkoenfilet, blokjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 5 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 sjalotjes, geschild, kleine stukjes
 5 eetlepels vers citroen- of limoensap
 200 g aardappelen, gekookt, blokjes
 4 theelepels Madras kerriepoeder of andere pikante soort
 3 eetlepels kokoscrème, in water opgelost
 15 cl groenten- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels komkommer, kleine blokjes
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de blokjes kalkoenfilet met 3 eetlepels citroen- of limoensap en 3 eetlepels olie mengen. De kom ruim 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. De blokjes af en toe omkeren. In een wok of braadpan de stukjes sjalot kort roerbakken. De kerriepoeder en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de aardappelblokjes en opgeloste kokoscrème erdoor roeren. Op smaak brengen met wat zout. De blokjes kalkoenfilet iets plat slaan en aan spiesjes rijgen. Op de barbecue of de grillpan lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden met de kerrie, aardappelen en saus verdelen. Met blokjes komkommer garneren, die vermengd zijn met 2 eetlepels citroen- of limoensap en wat olie.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de kruidige, licht pikante smaak van de saus in combinatie met de licht geroosterde smaak van de kalkoen en de frisse toets van de komkommer.

Kalkoenspiesjes met kerrie-aardappel