Afdrukopties:

Kalkoenfilet met verse ananas, gember, chilisaus en Brand Session IPA

Opbrengsten1 portie

 400 g kalkoenfilet, bio kwaliteit, in dunne plakjes
 250 g verse ananas, geschild, middennerf verwijderd, in kleine blokjes
 2 theelepels verse gember, geschild, fijn geraspt
 4 eetlepels licht pikante chilisaus, kant en klaar
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel verse koriander blaadjes, flinterdun gesneden
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kalkoenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de blokjes verse ananas, fijn geraspte verse gember en licht pikante chilisaus mengen. Er zijn verschillende soorten chilisaus, variërend van licht zoet tot extra pikant in Oosterse voedingswinkels verkrijgbaar. Naar smaak een keuze maken.

3

De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de plakjes kort om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Het mengsel van verse ananas over borden verdelen en de plakjes warme kalkoenfilet erop plaatsen.

5

Naar smaak met mihoen of Chinese rijstvermicelli serveren. Een goed gekoeld glas Brand Session IPA erbij drinken. Dit fruitige en laag alcoholhoudende, verfrissende bier van 3,5 vol% past goed bij de licht geroosterde smaak van de kalkoenfilet en de frisse smaak van de verse ananas, de exotische toets van de fijn geraspte verse gember en de licht pikante smaak van de chilisaus.