Kalkoenfilet met kikkererwten, bladspinazie, kerrie en De Blauwe Tram

Opbrengsten1 portie
 4 kalkoenfilets, elk 125 gram
 250 g kikkererwten, uit blik of pot
 200 g bladspinazie, gewassen, zonder harde steeltjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 3 tot 4 theelepels milde kerriepoeder
 2 eetlepels vers citroensap
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kalkoenfilets in een mengkom in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels citroensap gedurende 1 tot 2 uur marineren. Af en toe omkeren.

2

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De kikkererwten en enkele lepels vocht uit het blik of de pot toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de kerriepoeder, geperste knoflook en bladspinazie erdoor roeren en al roerende nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De gemarineerde kalkoenfilets op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue in een klem lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

De warme filets met het mengsel van de kikkererwten en bladspinazie serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas De Blauwe Tram van Brouwerij Klein Duimpje. Dit fruitige bier van 8 vol% met een licht zoetje en een aangename bittere afdronk combineert goed met de smaak van de gegrilde kalkoenfilet en de kruidige smaak van de kerriepoeder.

Ingrediënten

 4 kalkoenfilets, elk 125 gram
 250 g kikkererwten, uit blik of pot
 200 g bladspinazie, gewassen, zonder harde steeltjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 3 tot 4 theelepels milde kerriepoeder
 2 eetlepels vers citroensap
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kalkoenfilets in een mengkom in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels citroensap gedurende 1 tot 2 uur marineren. Af en toe omkeren.

2

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De kikkererwten en enkele lepels vocht uit het blik of de pot toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de kerriepoeder, geperste knoflook en bladspinazie erdoor roeren en al roerende nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De gemarineerde kalkoenfilets op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue in een klem lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

De warme filets met het mengsel van de kikkererwten en bladspinazie serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas De Blauwe Tram van Brouwerij Klein Duimpje. Dit fruitige bier van 8 vol% met een licht zoetje en een aangename bittere afdronk combineert goed met de smaak van de gegrilde kalkoenfilet en de kruidige smaak van de kerriepoeder.

Notes

Kalkoenfilet met kikkererwten, bladspinazie, kerrie en De Blauwe Tram