Kalfsrollade met appel, ananas, pijpkaneel en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 kalfsrollade van 500 tot 600 gram, bio kwaliteit; eventueel magere varkensrollade
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
 150 g verse ananas, geschild, zonder de midden nerf
 1 kleine pijpkaneel
 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 30 cl gevogelte- of groentenbouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kalfsrollade (of magere varkensrollade) met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een braadpan verhitten en de kalfsrollade aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 50 minuten tot 1 uur stoven. Af en toe omkeren. Naar smaak extra bouillon gebruiken. In de braadpan laten afkoelen.

2

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot en blokjes ananas kort roerbakken. Pijpkaneel toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de blokjes appel en enkele eetlepels van het stoofvocht erdoor roeren en nog kort al roerende verwarmen. De pijpkaneel eruit halen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De kalfsrollade in plakjes snijden en met de ananas, appel en sjalot en wat stoofvocht over voorverwarmde borden verdelen. Met aardappelpuree serveren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij het lichte zoetje van de saus en het subtiele lichte zuurtje van de verse ananas en appel in combinatie met de zachte smaak van het kalfsvlees (of varkensvlees)

Ingrediënten

 kalfsrollade van 500 tot 600 gram, bio kwaliteit; eventueel magere varkensrollade
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
 150 g verse ananas, geschild, zonder de midden nerf
 1 kleine pijpkaneel
 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 30 cl gevogelte- of groentenbouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kalfsrollade (of magere varkensrollade) met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een braadpan verhitten en de kalfsrollade aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 50 minuten tot 1 uur stoven. Af en toe omkeren. Naar smaak extra bouillon gebruiken. In de braadpan laten afkoelen.

2

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot en blokjes ananas kort roerbakken. Pijpkaneel toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de blokjes appel en enkele eetlepels van het stoofvocht erdoor roeren en nog kort al roerende verwarmen. De pijpkaneel eruit halen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De kalfsrollade in plakjes snijden en met de ananas, appel en sjalot en wat stoofvocht over voorverwarmde borden verdelen. Met aardappelpuree serveren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij het lichte zoetje van de saus en het subtiele lichte zuurtje van de verse ananas en appel in combinatie met de zachte smaak van het kalfsvlees (of varkensvlees)

Notes

Kalfsrollade met appel, ananas, pijpkaneel en Westmalle Trappist Dubbel