De kastanjechampignons en shi itake schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden.
De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden.
De blokjes hertenvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De blokjes of stukjes ui kort mee braden.
Hittebron verlagen en de kruidnagelen, laurierblaadjes en bouillon toevoegen. Eventueel extra bouillon gebruiken.
Gedurende 80 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken.
De kruidnagelen en de laurierblaadjes eruit halen. Het bier en de appelstroop erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Een eetlepel olie in een wok of koekenpan verhitten en de kastanjechampignons en shi take kort roerbakken. Na het roerbakken door de stoofschotel roeren.
Zo warm mogelijk serveren vergezeld van aardappelpuree of aardappelkroketjes. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Sprout van Bierderie erbij serveren. Deze volmoutige stout met rookaccent en chocolade toets van 9 vol% ondersteunt het vlees in combinatie met de licht zoete saus en de aardse smaak van de paddenstoelen.
De kastanjechampignons en shi itake schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden.
De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden.
De blokjes hertenvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De blokjes of stukjes ui kort mee braden.
Hittebron verlagen en de kruidnagelen, laurierblaadjes en bouillon toevoegen. Eventueel extra bouillon gebruiken.
Gedurende 80 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken.
De kruidnagelen en de laurierblaadjes eruit halen. Het bier en de appelstroop erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Een eetlepel olie in een wok of koekenpan verhitten en de kastanjechampignons en shi take kort roerbakken. Na het roerbakken door de stoofschotel roeren.
Zo warm mogelijk serveren vergezeld van aardappelpuree of aardappelkroketjes. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Sprout van Bierderie erbij serveren. Deze volmoutige stout met rookaccent en chocolade toets van 9 vol% ondersteunt het vlees in combinatie met de licht zoete saus en de aardse smaak van de paddenstoelen.