Hertenvlees met kastanjechampignons, shiitake en Sprout

Opbrengsten1 portie
 500 g hertengoulash, blokjes
 ui
 4 kruidnagelen
 2 laurierblaadjes
 75 g kastanjechampignons
 75 g shi itake
 2 eetlepels appel- of perenstroop
 4 eetlepels zonnebloemolie
 3,50 dl wild- of gevogeltebouillon
 1 dl Sprout van Bierderie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kastanjechampignons en shi itake schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden.

2

De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden.

3

De blokjes hertenvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De blokjes of stukjes ui kort mee braden.

4

Hittebron verlagen en de kruidnagelen, laurierblaadjes en bouillon toevoegen. Eventueel extra bouillon gebruiken.

5

Gedurende 80 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken.

6

De kruidnagelen en de laurierblaadjes eruit halen. Het bier en de appelstroop erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

7

Een eetlepel olie in een wok of koekenpan verhitten en de kastanjechampignons en shi take kort roerbakken. Na het roerbakken door de stoofschotel roeren.

8

Zo warm mogelijk serveren vergezeld van aardappelpuree of aardappelkroketjes. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Sprout van Bierderie erbij serveren. Deze volmoutige stout met rookaccent en chocolade toets van 9 vol% ondersteunt het vlees in combinatie met de licht zoete saus en de aardse smaak van de paddenstoelen.

Ingrediënten

 500 g hertengoulash, blokjes
 ui
 4 kruidnagelen
 2 laurierblaadjes
 75 g kastanjechampignons
 75 g shi itake
 2 eetlepels appel- of perenstroop
 4 eetlepels zonnebloemolie
 3,50 dl wild- of gevogeltebouillon
 1 dl Sprout van Bierderie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kastanjechampignons en shi itake schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden.

2

De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden.

3

De blokjes hertenvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De blokjes of stukjes ui kort mee braden.

4

Hittebron verlagen en de kruidnagelen, laurierblaadjes en bouillon toevoegen. Eventueel extra bouillon gebruiken.

5

Gedurende 80 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken.

6

De kruidnagelen en de laurierblaadjes eruit halen. Het bier en de appelstroop erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

7

Een eetlepel olie in een wok of koekenpan verhitten en de kastanjechampignons en shi take kort roerbakken. Na het roerbakken door de stoofschotel roeren.

8

Zo warm mogelijk serveren vergezeld van aardappelpuree of aardappelkroketjes. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Sprout van Bierderie erbij serveren. Deze volmoutige stout met rookaccent en chocolade toets van 9 vol% ondersteunt het vlees in combinatie met de licht zoete saus en de aardse smaak van de paddenstoelen.

Notes

Hertenvlees met kastanjechampignons, shiitake en Sprout