Hertenstoof:
Kruid het vlees en bak in porties met wat olijfolie aan in een koekenpan. In een braadpan de ui, knoflook en wortel in wat olijffolie zachtjes goudbruin bakken.
Vlees en 3 dl bouillon toevoegen. Twee ur zachtjes op ongeveer 140 graden laten stoven in de oven met de deksel op de braadpan. Controleer het niveau van het vocht. Eventueel extra bouillon toevoegen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd Charbon van De Dochter van de Korenaar erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Jachtschotel:
Maak een luchtige puree van de aardappelen, melk, 40 gr boter, zout, peper en nootmuskaat. Snijd de gewassen kool fijn en kook gaar. Laat uitlekken. Bak uienringen met laurier in de rest van de boter. Voeg de kool toe. Laat kort meebakken. Breng op smaak met zout, kerrie en azijn.
Doe de helft van de puree in een beboterde overschotel. De volgende laag is het uien- en koolmengsel met kruidnagels. Maak een volgende laag met het hertenvlees. Dek af met de rest van de puree en de geraspte kaas.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven 180 graden tot een egaal lichtbruin korstje verschijnt. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een licht gekoeld glas Charbon van De Dochter van de Korenaar.
Hertenstoof:
Kruid het vlees en bak in porties met wat olijfolie aan in een koekenpan. In een braadpan de ui, knoflook en wortel in wat olijffolie zachtjes goudbruin bakken.
Vlees en 3 dl bouillon toevoegen. Twee ur zachtjes op ongeveer 140 graden laten stoven in de oven met de deksel op de braadpan. Controleer het niveau van het vocht. Eventueel extra bouillon toevoegen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd Charbon van De Dochter van de Korenaar erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Jachtschotel:
Maak een luchtige puree van de aardappelen, melk, 40 gr boter, zout, peper en nootmuskaat. Snijd de gewassen kool fijn en kook gaar. Laat uitlekken. Bak uienringen met laurier in de rest van de boter. Voeg de kool toe. Laat kort meebakken. Breng op smaak met zout, kerrie en azijn.
Doe de helft van de puree in een beboterde overschotel. De volgende laag is het uien- en koolmengsel met kruidnagels. Maak een volgende laag met het hertenvlees. Dek af met de rest van de puree en de geraspte kaas.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven 180 graden tot een egaal lichtbruin korstje verschijnt. Zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een licht gekoeld glas Charbon van De Dochter van de Korenaar.