Afdrukopties:

Haring met knolselderijsalade

Opbrengsten1 portie

 4 nieuwe haringen
 150 g knolselderij, geschild, geraspt
 1 halve zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, geraspt
 2 theelepels mierikswortel crème, uit pot
 3 eetlepels mayonaisemayonaise
 2 eetlepels mascarponemascarpone
 2 eetlepels fijngeknipte lente-ui of bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de knolselderij, appel, mierikswortel, mayonaise en mascarpone goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast laten blijven. Uit de koelkast halen, over schaaltjes of bordjes verdelen en met de plakjes haring, lente-ui of bieslook garneren.
Een goed gekoelde pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De verfrissende en vaak fruitige toets van deze bieren komt goed tot zijn recht bij de licht zilte smaak van de nieuwe haring en de frisse smaak van de knolselderij en appel.