Haring met gemarineerde komkommer en rode ui

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 kleine maatjes haringen, schoongemaakt
 1 halve, kleine komkommer
 1 rode ui
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De zaadlijst uit de komkommer verwijderen. Met een trekkertje (zesteur) flinterdunne sliertjes uit de komkommer snijden.

2

De ui schillen en in flinterdunne ringen snijden.

3

Het citroensap en de olie met een staafmixer mengen. Dit mengsel in een schaal of kom gieten en de komkommer en rode ui ringen gedurende 2 tot 3 uur marineren. Na het marineren op smaak brengen met peper en zout.

4

De haringen met de gemarineerde komkommer en rode ui beleggen. Met dunne plakjes gekookte aardappel of licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier, licht, tussen 5 en 7 vol%, milde Engelse India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 4 kleine maatjes haringen, schoongemaakt
 1 halve, kleine komkommer
 1 rode ui
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De zaadlijst uit de komkommer verwijderen. Met een trekkertje (zesteur) flinterdunne sliertjes uit de komkommer snijden.

2

De ui schillen en in flinterdunne ringen snijden.

3

Het citroensap en de olie met een staafmixer mengen. Dit mengsel in een schaal of kom gieten en de komkommer en rode ui ringen gedurende 2 tot 3 uur marineren. Na het marineren op smaak brengen met peper en zout.

4

De haringen met de gemarineerde komkommer en rode ui beleggen. Met dunne plakjes gekookte aardappel of licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier, licht, tussen 5 en 7 vol%, milde Engelse India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Haring met gemarineerde komkommer en rode ui