Haring met appel, knolselderij, mierikswortel en Reuz Blond

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 nieuwe haringen, schoongemaakt, in plakjes
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
 6 eetlepel knolselderij, in dunne reepjes of blokjes
 4 theelepel geraspte mierikswortel, vers of uit potje
 4 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepel verse fijngeknipte bieslook
 3 eetlepel kleine kappertjes, op olie of azijn
 Licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta of plat Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de blokjes appel, reepjes of blokjes knolselderij, mierikswortel en mayonaise goed mengen. De knolselderij (indien niet voorradig), kan worden vervangen door verse bleekselderij, zonder draadjes. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen.

2

Uit de koelkast halen, gelijkmatig op bordjes plaatsen. Met fijngeknipte bieslook en kleine kappertjes garneren.

3

Een goed gekoeld glas ReuZ Blond erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,2 vol% past goed bij de licht zilte smaak van de nieuwe haring in combinatie met de zoetzure smaak van de appel, de frisse toets van de knolselderij (of bleekselderij) en de subtiele toets van de mierikswortel met mayonaise.

Ingrediënten

 4 nieuwe haringen, schoongemaakt, in plakjes
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
 6 eetlepel knolselderij, in dunne reepjes of blokjes
 4 theelepel geraspte mierikswortel, vers of uit potje
 4 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepel verse fijngeknipte bieslook
 3 eetlepel kleine kappertjes, op olie of azijn
 Licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta of plat Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de blokjes appel, reepjes of blokjes knolselderij, mierikswortel en mayonaise goed mengen. De knolselderij (indien niet voorradig), kan worden vervangen door verse bleekselderij, zonder draadjes. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen.

2

Uit de koelkast halen, gelijkmatig op bordjes plaatsen. Met fijngeknipte bieslook en kleine kappertjes garneren.

3

Een goed gekoeld glas ReuZ Blond erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,2 vol% past goed bij de licht zilte smaak van de nieuwe haring in combinatie met de zoetzure smaak van de appel, de frisse toets van de knolselderij (of bleekselderij) en de subtiele toets van de mierikswortel met mayonaise.

Haring met appel, knolselderij, mierikswortel en Reuz Blond