Haring met appel, knolselderij en bieslook

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 verse maatjesharingen, schoongemaakt, in plakjes
 1 zoetzure appel
 4 eetlepels eetlepels knolselderij, in flinterdunne reepjes
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 2 eetlepels kleine kappertjes
 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 dunne reepjes licht geroosterd stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De appel schillen, klokhuis verwijderen, in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom doen. Reepjes knolselderij, mayonaise en fijngeknipte bieslook erbij doen en goed roeren.

2

Op smaak brengen met peper en zout. Samen met de plakjes haring over cylinderglaasjes of kleine schaaltjes verdelen en met kappertjes garneren. Met dunne reepjes licht geroosterd stokbrood serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 5 en 7 vol%, IPA (niet te zwaar gehopt; mild van smaak) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 4 verse maatjesharingen, schoongemaakt, in plakjes
 1 zoetzure appel
 4 eetlepels eetlepels knolselderij, in flinterdunne reepjes
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 2 eetlepels kleine kappertjes
 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 dunne reepjes licht geroosterd stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De appel schillen, klokhuis verwijderen, in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom doen. Reepjes knolselderij, mayonaise en fijngeknipte bieslook erbij doen en goed roeren.

2

Op smaak brengen met peper en zout. Samen met de plakjes haring over cylinderglaasjes of kleine schaaltjes verdelen en met kappertjes garneren. Met dunne reepjes licht geroosterd stokbrood serveren.

3

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 5 en 7 vol%, IPA (niet te zwaar gehopt; mild van smaak) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Haring met appel, knolselderij en bieslook