Haring, knolselderij, mierikswortel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 3 nieuwe haringen, schoongemaakt, plakjes
 150 g knolselderij, geschild, fijn geraspt
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, fijn geraspt
 5 theelepels mierikswortel, geschild, fijn geraspt, vers of uit pot
 2 eetlepels mayonaise
 3 eetlepels mascarpone
 4 grote sneden volkorenbrood, zonder korst
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij, zoetzure appel, mierikswortel met de mayonaise en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De sneden volkorenbrood aan beide kanten licht roosteren. Met een speciaal vormpje vierkantjes of rondjes uit het brood steken. Het mengsel uit de koelkast halen en over de vormpjes verdelen. Met de plakjes nieuwe haring beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zoetzure toets van de appel, de frisse smaak van de knolselderij en de licht pittige toets van de mierikswortel.

Ingrediënten

 3 nieuwe haringen, schoongemaakt, plakjes
 150 g knolselderij, geschild, fijn geraspt
 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, fijn geraspt
 5 theelepels mierikswortel, geschild, fijn geraspt, vers of uit pot
 2 eetlepels mayonaise
 3 eetlepels mascarpone
 4 grote sneden volkorenbrood, zonder korst
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij, zoetzure appel, mierikswortel met de mayonaise en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De sneden volkorenbrood aan beide kanten licht roosteren. Met een speciaal vormpje vierkantjes of rondjes uit het brood steken. Het mengsel uit de koelkast halen en over de vormpjes verdelen. Met de plakjes nieuwe haring beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zoetzure toets van de appel, de frisse smaak van de knolselderij en de licht pittige toets van de mierikswortel.

Haring, knolselderij, mierikswortel