Harderfilet met Thaise curry, mangoblokjes, kokoscrème en Brand Krachtig Blond

Opbrengsten1 portie
 500 g harderfilets of andere stevige vissoort (bijvoorbeeld: zeebaars, roodbaars)
 4 eetlepels Thaise curry, rode soort
 6 eetlepels geschilde, verse en half-rijpe mango, in kleine blokjes
 4 eetlepels kokoscrème (van een blok)
 8 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
 2 eetlepels bloem
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 blaadjes verse koriander of blaadjes Thaise basilicum
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harderfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De bouillon in een sauspan verwarmen en de Thaise curry erdoor roeren. De rode soort is milder dan de groene soort. Goed roeren en de hittebron op de laagste stand zetten.

3

Na 5 minuten de kokoscrème erdoor roeren en 3 tot 5 minuten al roerende op de laagste stand verwarmen. Vervolgens de kleine blokjes verse mango erdoor roeren. De saus warm houden.

4

De bloem in een plastic zak doen, de harderfilets erbij doen en de plasticzak sluiten. Goed schudden zodat de bloem zich gelijkmatig over de filets verdeelt. De overtollige bloem afschudden. De olie in een koekenpan verhitten en de harderfilets om en om lichtbruin bakken.

5

De warme harderfilets en saus over voorverwarmde borden verdelen en met blaadjes verse koriander of Thaise basilicum garneren.

6

Met witte rijst of mihoen serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Brand Krachtig Blond. De combinatie van de fruitigheid en de aangename bitterheid van dit bier, ondersteunt de pittige smaak van de saus in combinatie met het lichte zoetje van de blokjes verse mango.

Ingrediënten

 500 g harderfilets of andere stevige vissoort (bijvoorbeeld: zeebaars, roodbaars)
 4 eetlepels Thaise curry, rode soort
 6 eetlepels geschilde, verse en half-rijpe mango, in kleine blokjes
 4 eetlepels kokoscrème (van een blok)
 8 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
 2 eetlepels bloem
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 blaadjes verse koriander of blaadjes Thaise basilicum
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De harderfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De bouillon in een sauspan verwarmen en de Thaise curry erdoor roeren. De rode soort is milder dan de groene soort. Goed roeren en de hittebron op de laagste stand zetten.

3

Na 5 minuten de kokoscrème erdoor roeren en 3 tot 5 minuten al roerende op de laagste stand verwarmen. Vervolgens de kleine blokjes verse mango erdoor roeren. De saus warm houden.

4

De bloem in een plastic zak doen, de harderfilets erbij doen en de plasticzak sluiten. Goed schudden zodat de bloem zich gelijkmatig over de filets verdeelt. De overtollige bloem afschudden. De olie in een koekenpan verhitten en de harderfilets om en om lichtbruin bakken.

5

De warme harderfilets en saus over voorverwarmde borden verdelen en met blaadjes verse koriander of Thaise basilicum garneren.

6

Met witte rijst of mihoen serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Brand Krachtig Blond. De combinatie van de fruitigheid en de aangename bitterheid van dit bier, ondersteunt de pittige smaak van de saus in combinatie met het lichte zoetje van de blokjes verse mango.

Notes

Harderfilet met Thaise curry, mangoblokjes, kokoscrème en Brand Krachtig Blond