Grote garnalen met tomaat- en rode paprikasaus en Jan de Lichte

Categorie
Opbrengsten1 portie
 12 grote garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik
 6 eetlepels gegrilde rode paprika
 3 theelepels harissa
 2 tenen knoflook, uit de knijper
 2 theelepels cajun kruiden, bij voorkeur voor vis- en schaaldieren
 3 eetlepels vers citroensap
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De grote garnalen gedurende 1 uur in een mengsel van 4 eetlepels olie en het citroensap marineren en af en toe omkeren.

2

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de tomaatblokjes en gegrilde rode paprika kort om en om bakken. Enkele lepels vocht van de tomaten en de geperste knoflook toevoegen. Op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Op smaak brengen met harissa en zout. Harissa is een kruidige pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Met de staafmixer pureren en naar smaak zeven.

3

De gemarineerde garnalen en het restant van de marinade over een ovenschaal verdelen en in het midden van de oven plaatsen. De ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Tien minuten bakken en af en toe omkeren.

4

De garnalen over voorverwarmde borden verdelen en met cajun kruiden bestrooien. Met de tomaat- en rode papriksasaus serveren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van brouwerij De Glazen Toren uit Erpe-Mere (B) erbij serveren. Dit frisse, fruitige bier van 7 vol% met een lichte toets van koriander komt goed tot z’n recht bij de licht pikante toets van de saus in combinatie met de smaak van de grote garnalen.

Ingrediënten

 12 grote garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik
 6 eetlepels gegrilde rode paprika
 3 theelepels harissa
 2 tenen knoflook, uit de knijper
 2 theelepels cajun kruiden, bij voorkeur voor vis- en schaaldieren
 3 eetlepels vers citroensap
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De grote garnalen gedurende 1 uur in een mengsel van 4 eetlepels olie en het citroensap marineren en af en toe omkeren.

2

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de tomaatblokjes en gegrilde rode paprika kort om en om bakken. Enkele lepels vocht van de tomaten en de geperste knoflook toevoegen. Op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Op smaak brengen met harissa en zout. Harissa is een kruidige pikante pepersaus en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Met de staafmixer pureren en naar smaak zeven.

3

De gemarineerde garnalen en het restant van de marinade over een ovenschaal verdelen en in het midden van de oven plaatsen. De ovenstand op 160 tot 180 graden Celsius zetten. Tien minuten bakken en af en toe omkeren.

4

De garnalen over voorverwarmde borden verdelen en met cajun kruiden bestrooien. Met de tomaat- en rode papriksasaus serveren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van brouwerij De Glazen Toren uit Erpe-Mere (B) erbij serveren. Dit frisse, fruitige bier van 7 vol% met een lichte toets van koriander komt goed tot z’n recht bij de licht pikante toets van de saus in combinatie met de smaak van de grote garnalen.

Notes

Grote garnalen met tomaat- en rode paprikasaus en Jan de Lichte