Afdrukopties:

Groenteschotel met spagetti van courgette, kippendij en Tankard van Brouwerij Frontaal

Opbrengsten1 portie

 2 kleine courgetten
 400 g broccoliroosjes
 4 ontbeende kippendijen
 4 theelepels Italiaanse- of Siciliaanse kruidenmelange
 2 rode paprika’s, geroosterd
 4 theelepels pesto
 peper en zout naar smaak
 4 flesjes Tankard van 30 cl, als begeleidend bier
1

Stoom of kook de roosjes broccoli in 10 minuten gaar. Stoom of kook de spagetti-linten van courgette in ruim 6 minuten beetgaar. (De spagetti maak je met een spiraalsnijder, mandoline of juliennesnijder).

2

Kruid de kippendijen naar smaak met gemengde Italiaanse kruiden of Siciliaanse kruiden (een beetje pittig is lekker) en bak ze in de braadpan of in de oven goudbruin. Zorg dat ze doorbakken zijn. De rode paprika’s zijn erg lekker wanneer je ze zwart blakert onder de grill, daarna een kwartier in een plastic zak laat liggen. Dan pellen, ontdoen van zaad en in reepjes van 2 cm snijden.

3

Maak het bord mooi op met de courgette spagetti, brocoli, kippendij en de paprikareepjes. Kruid met wat peper en zout en schep de pesto over de spagetti. Het gerecht kan desgewenst met frites of brood geserveerd worden.

4

Drink hierbij een koel glas Tankard van Brouwerij Frontaal. De fruitige en verfrissende smaak van dit bier combineert goed met de lichte kruidigheid van de kippendijen en de pesto.