Afdrukopties:

Grapefruit-ananassorbet (4 personen)

Opbrengsten1 portie

 150 g suiker
 150 cl water
 2 grapefruits
 3 eetlepels frambozensap
 120 cl ananaspuree
 Spuitslagroom (uit de bus)
1

Bereiding

Verwarm water en suiker in een pan tot dat de suiker is opgelost.
Breng aan de kook zodat er een siroop mengsel onstaat. Laat de siroop afkoelen.
Snijd de grapefruits doormidden en pers de grapefruits uit. Verwijder voorzichtig het resterende vruchtvlees uit de schil. Zet de uitgesneden grapefruit helften in de vriezer. Wees voorzichtig met de schil. Die wordt bij het serveren gebruikt.
Meng het grapefruitsap met het frambozensap en de siroop en zet het voor 20 minuten in de vriezer. Voeg na 20 minuten de ananaspuree toe aan het mengsel en plaats terug in de vriezer. Na circa twee uur is het mengsel stijf bevroren.
Haal de grapefruit helften en de bevroren sorbet circa 10 minuten voor het uitserveren uit de vriezer. Vul de helften van de grapefruit met drie bolletjes sorbet en een toefje slagroom.
Alternatief is om de sorbet in een glas te serveren als een spoon.

De tonen van citrus en grapefruit in het bier Killer Brew van Uiltje Brewing Company (voortkomend uit het gebruik van exotische hopsoorten) combineren prima met dit heerlijke nagerecht.